De eerste en de beste ombouw specialist uit Amersfoort

Hoe controleer ik spellen voor Xbox Live?

In deze handleiding gaan wij u uitleggen hoe u de spellen moet controleren.

Waarom moet ik mijn spellen controleren?

Als u op xbox live gaat is dit noodzakelijk. De spellen die u op uw computer heeft staan kunnen niet goed zijn. Die kunnen afwijken van het originele spel. Als dat spel afwijkt kunt u gebanned worden van xbox live.

Wat controleer ik dan?

Er zijn 3 onderdelen waaruit een .iso of .000 bestaat:
-De video partitie
-De Stealth partitie
-De gamedata partitie
Het is noodzakelijk dat de video en stealth partitie in orde is. De stealth partitie is ook weer onder te verdelen in een SS (security sector), PFI, DMI. In de gamedata partitie zit natuurlijk het spel opgeslagen. Deze kan ook gecontroleerd worden.

Wat zijn de verschillende wave's waarover gepraat wordt?

Met wave versies worden de verschillende spel versies bedoelt die gemaakt zijn voor de Xbox 360. Microsoft heeft een nieuw dashboard uitgebracht voor de Xbox 360. Dit dasboard staat bekend onder de naam NXE dashboard. Dit was een grote update. Deze update heeft Microsoft later meegeleverd met de Xbox 360 spellen. Ze hebben de update gestopt in de video partitie. Vandaar de verschillende wave versies die uitkomen. Iedere wave versie bevat dus een update. wave4 is dus bijvoorbeeld een videopartitie met een nieuwere update. Brengt Microsoft later weer een update uit dan wordt die bekend onder de naam wave5.

Het downloaden en installeren

Ten eerste gaan we het programma downloaden en installeren. Klik hier om het programma abgx360 te downloaden. Nadat u het programma heeft gedownload moeten de wave iso's gedownload worden en geinstalleerd.
Download hier de wave3 iso <<MegaUpload>> <<RapidShare>> <<Mirror 2>>
Download hier de wave4 iso <<MegaUpload>> <<RapidShare>> <<Mirror 2>>
Als u de wave iso's gedownload heeft moet u ze uitpakken met Winrar. Het is de bedoeling dat u de iso die in de rar zit uitpakt in C:\Program Files\abgx360\StealthFiles.

Voorbereiden

Om abgx360 goed te laten controleren bent u verplicht wat instellingen aan te passen.
Start abgx360 en klik op het tabblad AutoFix. Daar staat AutoFix Threshold. Zet deze op level3 ipv level2.
Vervolgens moeten we Splitvid aanzetten. Ga naar het tabblad Misc en zet Splitvid op "Add it if it doesn't exist or isn't valid".
Ga daarna naar "File" (links boven) en dan "Save Settings". Klik vervolgens op OK.

Het controleren

Klik op het knopje met het map icoonje erop (rechtboven onder de banner). Blader naar het spel en open de .iso of .000. Vervolgens klikt u op launch onderaan. Een soort van dos scherm opent. Klik op de afbeelding om de afbeelding in het groot te weergeven. Rechts staat de uitleg wat alles betekend.

Wat kan voorkomen is dat het spel niet in de database staat. U krijgt dan dit te zien:

Zoals te zien is gaat hij de AutoFix starten. Bij dit spel heeft zelfs dat geen zin. Het programma kan dus niet controleren of dit spel helemaal goed is. Het spel zit niet in de database. U loopt dan een risico dat het spel niet goed is, maar hij kan ook wel goed zijn. Het is dus riskant om met dat spel op xbox live te gaan. Het kan zijn dat het spel later wordt toegevoegd aan de database.