De eerste en de beste ombouw specialist uit Amersfoort

Hoe brand ik een Xbox 360 spel?

Op dit moment bestaan er 3 soorten disc types voor de xbox360.
Zo heb je de Xbox game disc 2 (XGD2), de XGD2 + AP2.5/2.6 en de nieuwste disc de XGD3!
In deze handleiding proberen wij een methode te doorlopen om ongeacht het disc type het schijfje een goed werkende xbox360 game te branden.

Het spel controleren

Voordat u kunt gaan branden gaan we eerst even de bestanden controleren.
Ga naar de locatie waar het spel staat. In de download map moeten minimaal 2 bestanden staan: een .dvd bestand en een .iso of .000 .
Als u een .dvd bestand mist dan moet u even abgx360 starten.
Zie daarvoor mijn andere handleiding.
Wilt u op Xbox Live gaan spelen met de spellen? Dan is dit het geschikte moment op mijn andere handleiding ook even te volgen.

Het branden voorbereiden

Deze stap hoeft u maar eenmalig te doen op uw computer.
Allereerst moeten we gebruik maken van een brand programma, hiervoor gebruiken we IMGburn.
Deze is hier te downloaden.
Als u al een versie van dit programma op uw PC heeft geïnstalleerd, zorg dan dat deze is geüpdate naar de nieuwste versie!!!
Het is nu de bedoeling om te zorgen dat de Layerbreak op Calculate Optimal komt te staan!
Dit doen we als volgt!
1. Start Imgburn en klik op "write image file to disc":

2. Ga vervolgens naar Tools --> Settings:

3. Ga naar het tabblad Write (pijl 1) en controleer daar de volgende instellingen:
-Calculate Optimal moet aanstaan zoals bij pijl 2.
-Mocht u op brandsnelheid 4x willen branden zorg dan dat "Perform OPC Before Write" aanstaat. Mocht u op een brandsnelheid van 2,4x willen branden zorg dan dat deze uit staat. Zie pijl 3.
-Voor extra veiligheid op Xbox Live raden wij aan om "Verify Against Image File" aan te zetten zoals bij pijl 4.

4. Druk hierna op ok

Het branden

1. Zodra u dus Imgburn heeft gestart klikt u op "write image file to disc":

2. In het volgende scherm klikt u op de optie "Browse for a file…":

3. Selecteer de *.dvd file van het spel, heeft u deze file niet? Check de game dan eerst met ABGX360 dan wordt hij automatisch aangemaakt.
4. Check vervolgens bij pijl1 wat voor game type u gaat branden (XGD2 of XGD3):
L.B: 2.133.520 --> XGD3
L.B. 1.913.760 --> XGD2
Stel vervolgens uw brandsnelheid in bij pijl 2. U kunt branden op 4x of 2,4x. Voor een snelheid van 4x moet dus "Perform OPC Before Write" aanstaan.
Daarna klikt u op branden (pijl3)

Wanneer u een XGD3 spel wilt branden dient u een speciale brander te hebben. Deze kunt u bij ons aanschaffen. Mocht u per ongeluk een XGD3 spel gaan branden met een daarvoor niet geschikte brander zal het programma een melding geven of u wilt kiezen voor "Truncate" of "overburn".
Het branden zal ongeveer 50 minuten in beslag nemen.